Kuře pečené s oreganem a bramborami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 63 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1511.2 mg
- Vláknina 12765.2 mg
- Vitamín A 12765.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet. 
- 
                                2Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem. 
- 
                                3Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme. 
- 
                                4Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        