Provensálské žampionové špízy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 454.8 mg
- Vláknina 4715 mg
- Vitamín A 4715 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme. 
- 
                                2V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl. 
- 
                                3Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme. 
- 
                                4Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        