Bažant pečený s hřiby
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1472 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 81 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 444.3 mg
- Draslík 1572.3 mg
- Vláknina 594.3 mg
- Vitamín A 594.3 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Velkého oškubaného bažanta dobře očistíme, osolíme a opepříme. Očistíme a na stejnoměrné kousky pokrájíme čerstvé hřiby, nadrobno nasekáme oloupané stroužky česneku a plochou petrželku. 
- 
                                2V pekáči rozehřejeme 85 g másla a na něm opečeme bažanta dozlatova ze všech stran. Přelijeme vínem a kuřecím vývarem, přidáme česnek a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě bažanta pečeme 20 minut na každé straně, potom vyjmeme, uložíme v teple a šťávu odpaříme na polovinu. 
- 
                                3Na zbytku másla dozlatova opečeme hřiby (asi 10 minut), zasypeme moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Potom přilijeme šťávu z bažanta a spolu vaříme na mírném ohni 15 minut, vmícháme sekanou petrželku a omáčku odstavíme z ohně. 
- 
                                4Bažanta rozporcujeme, na talířích přelijeme houbovou omáčkou a servírujeme, nejlépe s jemnou bramborovou kaší. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        