KFC kuře - tajemství odhaleno
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 200 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Cibule
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.25 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý mletý
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 4.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Česnek sušený
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Rybí omáčka
- 2 polévková lžíce Sůl
- 10 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 978 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 74 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 352.7 mg
- Draslík 615.3 mg
- Vláknina 328.6 mg
- Vitamín A 328.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté, naporcované kuře vložíme na 2 hodiny do vody smíchané se solí a rybí omáčkou. 
- 
                                2Ve větší míse smícháme všechny ingredience potřebné na suchou obalovací směs. 
- 
                                3Porce kuřete vyjmeme z marinády, omyjeme je a osušíme. 
- 
                                4Vejce dobře rozšleháme a vlijeme do mléka. 
- 
                                5Připravené porce kuřete obalujeme nejdříve ve vejcích s mlékem a potom důkladně v suché směsi. Přebytečnou směs oklepeme. 
- 
                                6Obalené maso položíme na mřížku umístěnou nad plechem a zastříkneme olejem tak, aby strouhanka byla dostatečně vlhká. 
- 
                                7Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička. 
- 
                                8Hotové porce upravíme na talíře nebo na mísu a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        