Rychlý irský chleba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 4410 mg
 - Vitamín A 4410 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
V míse promícháme 250 g hladké a 250 g celozrnné mouky se sodou a solí. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme podmáslí. Hnětačem vypracujeme těsto, které ještě vypracujeme na vále, který jsme posypali zbylou hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochánek o průměru kolem 20 cm, který položíme na plech. Na chlebu uděláme ostrým nožem hluboký kříž, celý chléb posypeme zbylou celozrnnou moukou.
 - 
                                3
Chleba pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Upečený chleba při poklepu zní dutě.
 - 
                                4
Na drátěné mřížce necháme chleba vychladnout.