Papriky plněné fetou II
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 220 g Fazole červené sterilované
 - 25 g Sýr Feta
 - 50 g Lučina
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Rukola
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 3.5 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 126.9 mg
 - Draslík 1368.5 mg
 - Vláknina 32430 mg
 - Vitamín A 32430 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.3 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Pečeme 20 minut na 190 °C řeznou stranou dolů.
 - 
                                2
Kmín opékáme nasucho v pánvi. Necháme je rozvonět a poté přidáme rajčata, nakrájenou cibuli a česnek, nasekanou chilli papričku a lilek na kostky a nakonec fazole i s nálevem. Vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Přidáme koriandr.
 - 
                                4
Fetu rozdrobíme a smícháme s lučinou a vejcem.
 - 
                                5
Papriky naplníme neprve fazolovou směsí a nahoru dáme směs z fety. Zapečeme ještě 10 minut.
 - 
                                6
Podáváme se rukolou a skrojky limetky.