Cannéles
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 285.9 mg
- Draslík 95.9 mg
- Vláknina 2362.5 mg
- Vitamín A 2362.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 801.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem. 
- 
                                2Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout. 
- 
                                3V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky. 
- 
                                4Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli. 
- 
                                5Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko. 
- 
                                6Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne. 
- 
                                7Troubu si předehřejeme na 180°C. 
- 
                                8V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla. 
- 
                                9Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut. 
- 
                                10Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;))) 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            


