Francouzské brambory s kysaným zelím II
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Uzené maso vařené
- 150 g Salám drůbeží
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 67 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 315.3 mg
- Draslík 1429.4 mg
- Vláknina 18732.5 mg
- Vitamín A 18732.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme do poloměkka – klidně den předem, ve slupce. 3 vejce uvaříme na tvrdo. 
- 
                                2Druhý den oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na hranolky. Osolíme, okmínujeme a opepříme je. 
- 
                                3Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na olivovém oleji doměkka. Přidáme k bramborám. 
- 
                                4Paprika nakrájíme na nudličky a přidáme ji do mísy k bramborám. Přidáme i uzené maso a saláme nakrájené na kostičky a promícháme. 
- 
                                5Máslem vymažeme pekáček – klidně na okrajích můžeme nechat větší vrstvu másla. Vsypeme sem připravenou bramborovou směs. 
- 
                                6Smetanu smícháme s posledním vejcem, hořčicí a pořádně rozmícháme. Nalijeme to na bramborovou směs, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 30 minut na 200 °C. 
- 
                                7Podáváme s kysaným zelím. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        