Trdelník
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 55 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 169.6 mg
- Draslík 621.3 mg
- Vláknina 16220 mg
- Vitamín A 16220 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme pečicím papírem. 
- 
                                2Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a necháme na teple vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout. 
- 
                                3Vykynuté těsto roztáhneme na plech a necháme ještě kynout. Poté potřeme rozšlehaným bílkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. 
- 
                                4Horké těsto posypeme jemně posekanými ořechy a krájíme na řezy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        