Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr kostkový
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 101.6 mg
- Vláknina 2706 mg
- Vitamín A 2706 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. 
- 
                                2Poté z těsta vyválíme tenký plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 6cm a vtlačujeme do suchých formiček na košíčky. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 160C. 
- 
                                4Formičky naskládáme na plech a pečeme 15-20minut dozlatova. 
- 
                                5Mezitím připravíme krém. Kostkový cukr necháme rozpustit v 10 lžících vroucí vody a povaříme. Rozvar necháme trochu vychladnout a poté jej utřeme se změklou čokoládou. Přidáme ušlehanou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku krémem plníme hotové košíčky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        