Pečená kachna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 7635 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 731 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 253 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 2538 mg
- Vitamín A 2538 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 
- 
                                2Do břišní dutiny dáme majoránku. 
- 
                                3Předehřejeme na 200 stupňů troubu. 
- 
                                4Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu. 
- 
                                5Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby. 
- 
                                6Za občasného podlévání pečeme půl hodiny. 
- 
                                7Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme. 
- 
                                8Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme. 
- 
                                9Musí být dozlatova upečené. 
- 
                                10Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu. 
- 
                                11Štávu podáváme v omáčníku. 
- 
                                12Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        