Kachna divoká pečená
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 9734 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 912 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 255 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 540.3 mg
- Vláknina 6559 mg
- Vitamín A 6559 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 308.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem. 
- 
                                2Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních. 
- 
                                3Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou. 
- 
                                4Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo. 
- 
                                5Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme. 
- 
                                6Můžeme kachnu ozdobit višněmi. 
- 
                                7Šťávu podáváme zvlášť. 
- 
                                8Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        