Brambory s hermelínem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 120 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 1176.5 mg
- Vláknina 14630.7 mg
- Vitamín A 14630.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct. 
- 
                                2Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky. 
- 
                                3Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme. 
- 
                                4Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín. 
- 
                                5Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou. 
- 
                                615 minut ještě zapečeme. 
- 
                                7Ozdobíme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            

