Brambory zapečené s čedarem a hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 10 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory rané
  • 160 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1125 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 39.7 mg
  • Vláknina 4057.5 mg
  • Vitamín A 4057.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut.

  • 2

    Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu