Grilovaný tuňák s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Tuňák obecný
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 677.1 mg
  • Vláknina 7004.5 mg
  • Vitamín A 7004.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka opláchneme a osušíme. Připravíme si gril.

  • 2

    V misce si promícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olivový olej, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn a petržel, osolíme a opepříme.

  • 3

    Marinádou pokapeme tuňáka a grilujeme na každé straně 7 minut.

Komentáře k receptu