Míchaný salát s grilovaným tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Hořčice
  • 200 g Salát hlávkový
  • 250 g Brambory
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Tuňák obecný
  • 30 g Pažitka
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 816.5 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištíme fazolky, necháme okapat a podusíme 2-4 minuty.

  • 2

    Z oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku.

  • 3

    Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi na venkovním grilu opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růzový. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.

  • 4

    Brambory oloupeme, rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky.

  • 5

    Talíře ozdobíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci a posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s opečeným toastem.

Komentáře k receptu