Jehněčí jehla s chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Jehněčí maso
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 160 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Paprika žlutá
  • 100 g Paprika červená
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 558.4 mg
  • Vláknina 6202 mg
  • Vitamín A 6202 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 951.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.

  • 3

    Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.

Komentáře k receptu