Sicilské burgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Majoránka
  • 50 g Bazalka
  • 30 g Bazalka
  • 50 g Olivy černé
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Roketa
  • 100 g Mozzarella
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Majonéza
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Bulky toastové
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 454.1 mg
  • Vláknina 5578.3 mg
  • Vitamín A 5578.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.

  • 3

    Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.

Komentáře k receptu