Reveňové čatní s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 100 g Švestky
  • 400 g Cukr krupice
  • 750 g Reveň (Rebarbora)
  • 40 g Mandle plátky
  • 100 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 960 mg
  • Vláknina 14901 mg
  • Vitamín A 14901 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat. Jablka rozkrájíme na čtvrtiny, oloupeme, odstraníme jádřince. Reveň a jablka nakrájíme nadrobno. Spolu s cukrem, octem a 250 ml vody vaříme bez pokličky tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout. Přidáme zázvor, nakrájené mandle, nadrobno nakrájené sušené švestky, hrozinky, chilli papričky a hořčičné semínko a nezakryté vaříme ještě hodinu. Horké čatní naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře k receptu