Španělský dezert s citronem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 7 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Rýžový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 382.7 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 16794.2 mg
  • Vitamín A 16794.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Deset minut povaříme mléko, citronovou kůru a skořici. Vyjmeme kůru a skořici. Ušleháme pěnu z žloutků, škrobu a tří polévkových lžic cukru. Přidáme několik lžic horkého mléka a ušlehanou směs dáme do zbylého mléka. Pět minut ho přihřejeme.

  • 2

    Směs vlijeme do čtyř ohnivzdorných misek, necháme je vychladnout a dáme je přes noc do ledničky. Před podáváním je posypeme mandlemi.

  • 3

    Pak je dáme na půl minuty na gril a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu