Krevety na grilu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Koření mexické
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pomerančová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 50.6 mg
  • Vláknina 1629.8 mg
  • Vitamín A 1629.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.

  • 2

    Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.

  • 3

    Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.

  • 4

    Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.

  • 5

    Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.

Komentáře k receptu