Pálivá salsa z červené řepy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.1 mg
  • Vláknina 7992.3 mg
  • Vitamín A 7992.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo rozkrojíme až do pecky, otočíme do protisměru a vybereme pecku. Oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké pásky.

  • 2

    Cibuli, celer, pomeranč oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky, kam přidáme už připravené avokado, nakrájenou menší červenou řepu, olej, nastrouhaný křen, šťávu z 1 ks citrónu, a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme, dochutíme pepřem a vložíme do ledničky odležet.

Komentáře k receptu