Šašlik z kapra

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 195.8 mg
  • Draslík 1151.1 mg
  • Vláknina 3387 mg
  • Vitamín A 3387 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny, papriky a hub.

  • 2

    Jehly položíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme asi 10 minut. Šašliky občas obracíme a maso potíráme vypečenou šťávou a rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu