Míchané špízy s kaparovou majonézou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 2341 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 153.7 mg
  • Draslík 779.2 mg
  • Vláknina 9331.8 mg
  • Vitamín A 9331.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli, okurku, kapary a sardelové řezy nadrobno nasekáme.

  • 2

    Žloutek rozšleháme s hořčicí, po kapkách zašleháme olej, přidáme citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekané kapary, petrželku, cibuli, okurku a sardelové řezy.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špízy s omytou, na kostky nakrájenou cuketou, lilkem a rozpůleným česnekem. V 75ml oleje rozmícháme sůl a pepř, směsí potřeme špízy a grilujeme je za stálého otáčení asi 10 minut.

  • 4

    Podáváme s kaparovou majonézou.

Komentáře k receptu