Roštěnec na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Křen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 2.1 mg
  • Vláknina 55.8 mg
  • Vitamín A 55.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého roštěnce odstraníme tuk a blány.

  • 2

    Do masa vetřeme sůl, pepř a ještě na povrchu mírně osolíme. Roštěnec napíchneme na rožeň a zvolna propékáme.

  • 3

    Upečené maso nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Podáváme s nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu