Klobásky - cigáro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 580 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kmín celý
  • 6 g Muškátový oříšek
  • 3000 g Vepřový bok
  • 2000 g Vepřová kýta
  • 100 g Rychlosůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 628.8 mg
  • Vláknina 494.8 mg
  • Vitamín A 494.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.

  • 2

    Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.

  • 3

    Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.

  • 4

    Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.

Komentáře k receptu