Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 8101 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 79.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.
-
2
Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.
-
3
Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.
-
4
Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.
-
5
Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 09.03.2016 12:58:54
Hned v začátku bych chtěla uporornit, že se asi v receptu nemá jednat o zeleninu s názvem Halali. To je rozmixovaná směs určená k rychlé přípravě např. svíčkové na smetaně. Použila jsem Kunovjanku. Nálevu je dosti málo, tak po přidání vody doporučuji ještě dobře ochutit na sladkokyselo + sůl, případně nálev převařit i s nějakým kořením a nechat zchladnout. Práškovou želatinu nechávám zhruba 15 i více minut nabobtnat a pak za stálého míchání opatně rozpouštím na slabém příkonu tepla. Jak je psáno v receptu, želatina nesmí překročit 60°C nebo dokonce zavařit. To by neztuhla, želatinu používám živočišnou. Počet porcí v receptu neodpovídá, dělala jsem 2 porce a ve skutečnosti to jsou porce 4, což jsem tak nějak očekávala :-) Jinak musím recept pochválit, kdo má rád různé aspikové misky tak si pochutná. Palec nahoru
Odpovědět