Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1 porce

Suroviny

  • 80 g Šunka drůbeží
  • 10 g Želatina
  • 200 g Sterilovaná zelenina Halali
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 8101 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 79.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.

  • 2

    Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.

  • 3

    Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.

  • 4

    Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.

  • 5

    Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 09.03.2016 12:58:54

Hned v začátku bych chtěla uporornit, že se asi v receptu nemá jednat o zeleninu s názvem Halali. To je rozmixovaná směs určená k rychlé přípravě např. svíčkové na smetaně. Použila jsem Kunovjanku. Nálevu je dosti málo, tak po přidání vody doporučuji ještě dobře ochutit na sladkokyselo + sůl, případně nálev převařit i s nějakým kořením a nechat zchladnout. Práškovou želatinu nechávám zhruba 15 i více minut nabobtnat a pak za stálého míchání opatně rozpouštím na slabém příkonu tepla. Jak je psáno v receptu, želatina nesmí překročit 60°C nebo dokonce zavařit. To by neztuhla, želatinu používám živočišnou. Počet porcí v receptu neodpovídá, dělala jsem 2 porce a ve skutečnosti to jsou porce 4, což jsem tak nějak očekávala :-) Jinak musím recept pochválit, kdo má rád různé aspikové misky tak si pochutná. Palec nahoru

Odpovědět