Hrášek se šťovíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Šťovík
  • 500 g Hrášek
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 51.2 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 14039.8 mg
  • Vitamín A 14039.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.

  • 2

    V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.

  • 4

    Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.

Komentáře k receptu