Chléb obložený směsí z cizrny a paprikové klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Chorizo
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 291.8 mg
  • Vláknina 12909.5 mg
  • Vitamín A 12909.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a klobásu vložíme do pánve s lžící rozehřátého olivového oleje, opékáme na mírném ohni asi 3 minuty.

  • 2

    V míse rozmícháme 5 lžic oleje s octem, špetkou soli a pepře. Přimícháme směs klobásy a cibule.

  • 3

    Cizrnu vyjmeme z plechovky, necháme okapat a rozmačkáme. Pažitku opláchneme, okapeme a nadrobno nakrájíme. Cizrnu i pažitku vmícháme do přichystané směsi, opět dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Cizrnovou pomazánku klademe na plátky bílého chleba a podáváme.

Komentáře k receptu