Cizrnové ragú s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 130 g Cizrna
  • 100 g Pancetta
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 14250 mg
  • Draslík 547.4 mg
  • Vláknina 15824 mg
  • Vitamín A 15824 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou.

  • 2

    Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin přidáme spolu s bobkovým listem k cizrně. Chilli papričky rozmačkáme, rajčata nasekáme a rovněž vložíme do hrnce s cizrnou. Obsah hrnce přivedeme k varu a s napůl zakrytou pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny doměkka.

  • 3

    Zhruba po 1 hodině vaření nakrájíme pancettu nebo slaninu na jemné nudličky a přidáme k cizrně. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme je na plátky a ty pak na jemné špalíčky, které rovněž nasypeme do hrnce. Pokrm osolíme a opepříme.

  • 4

    Šalvěj a zbylý rozmarýn omyjeme a oklepeme. Jehličky rozmarýnu otrháme od stonků a spolu se šalvějí nasekáme najemno. Bylinky sypeme na hotové cizrnové ragú.

Komentáře k receptu