Fusilli s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Citronová kůra
  • 10 g Chilli paprička
  • 75 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 420 g Cizrna konzervovaná
  • 750 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 564.2 mg
  • Vláknina 21445 mg
  • Vitamín A 21445 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin osmažíme kolečka cibule na oleji dozlatova.

  • 3

    Přidáme drcený česnek a smažíme ještě asi minutu, potom přidáme opláchnutou a okapanou cizrnu z konzervy, nakrájená sušená rajčata, citronovou kůru a chilli papričky, zvýšíme teplotu a směs důkladně prohřejeme. Na závěr do ní vmícháme citronovou šťávu a nakrájené oregano a petrželovou nať.

  • 4

    Cizrnovou směs promícháme s těstovinami, osolíme a opepříme podle chuti. Zdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Komentáře k receptu