Hovězí s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Cibule červená
  • 200 g Cizrna konzervovaná
  • 200 g Paprika červená
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 247.8 mg
  • Vláknina 9026 mg
  • Vitamín A 9026 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou.

  • 3

    Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.

Komentáře k receptu