Kari s cizrnou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 425 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1310 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 249.2 mg
  • Draslík 1023.3 mg
  • Vláknina 16059.1 mg
  • Vitamín A 16059.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a nasekané jablko. Smažíme 5 minut, přidáme zázvor, kari, papriku mletou a minutu smažíme. Vmícháme rajčatový protlak a vývar. Přidáme rozebraný květák na růžičky, hrozinky a cizrnu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.

  • 2

    Smícháme solamyl s vodou, přidáme do kari a mícháme, až zhoustne. Povaříme 2 minuty, osolíme a opepříme.

  • 3

    Smícháme v misce mátu, jogurt a okurku.

  • 4

    Naběračkou dáme kari na talíře a poklademe uvařenými vejci. Podáváme s okurkovou a mátovou omáčkou.

Komentáře k receptu