Cizrnová kaše se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cizrna
  • 160 g Anglická slanina
  • 0.5 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej sezamový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 27.4 mg
  • Draslík 83.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.

  • 2

    Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.

  • 3

    Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.

Komentáře k receptu