Musaka s fazolí a čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka jedlá
  • 400 g Rajčata
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 300 g Jogurt nízkotučný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 14 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 135.7 mg
  • Draslík 1408 mg
  • Vláknina 36162.5 mg
  • Vitamín A 36162.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme.

  • 3

    Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne.

  • 4

    Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne.

Komentáře k receptu