Citronové fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Saturejka
  • 800 g Fazolky mražené
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 246.9 mg
  • Draslík 690.9 mg
  • Vláknina 26014.8 mg
  • Vitamín A 26014.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar uvedeme do varu, vložíme fazolky, část nasekané saturejky a vaříme asi 5 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Lusky necháme na teplém místě.

  • 2

    Vývar prošleháme s citronovou šťávou a žloutky ve vodní lázni do pěny, přimícháme rozpuštěné máslo, citronovou kůru a zbylou nasekanou saturejku. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčku podáváme s vařenými fazolovými lusky.

Komentáře k receptu