La ribollita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 250 g Kapusta hlávková
  • 60 g Cuketa
  • 400 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 g Mrkev kořen
  • 185 ml Víno červené
  • 24 ml Olej olivový extra panenský
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 48 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1112 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2465 mg
  • Vláknina 37797 mg
  • Vitamín A 37797 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej necháme rozpálit ve velkém hrnci, osmažíme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Necháme chvíli smažit. Přidáme cuketu pokrájenou na menší kousky a necháme povařit cca 5 minut.

  • 2

    Přisypeme fazole, povaříme 5 minut a přidáme pokrájená rajčata.

  • 3

    Poté vložíme pokrájenou kapustu a necháme lehce zavadnout.

  • 4

    V této fázi k zelenině přilijeme víno a vývar a necháme 40 minut vařit. Chléb zbavíme kůrek a pokrájíme na kostičky cca 2,5 cm. (Chléb by neměl být čerstvý.) Přidáme k zelenině, zamícháme a pokrm odstavený z plotny necháme 30 minut odstát.

  • 5

    Servírujeme teplé, nikoliv horké, zakapané olivovým olejem.

Komentáře k receptu