Hrášek dušený s vepřovou plecí a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 300 g Vepřová plec
  • 60 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 604.1 mg
  • Vláknina 15610.5 mg
  • Vitamín A 15610.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na kostičky, osmažíme na části tuku, přidáme protlak a znovu osmahneme. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    K měkkému masu přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, chvíli podusíme a přidáme měkký hrášek. Vše podusíme ještě 1 minutu.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu