Míchaný zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 150 g Hrášek
  • 150 g Karotka baby
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Květák
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Kerblík
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 1137.6 mg
  • Vláknina 19357.5 mg
  • Vitamín A 19357.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 393.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem doměkka. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě zvlášť. Květák i brokolici propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek a mrkvičky uvaříme v troše vody s máslem, solí a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Petržel a kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ocet smícháme se solí, pepřem, olejem a bylinkami. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Zeleninu se zálivkou dobře promícháme.

  • 3

    Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a smícháme ji s majonézou. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek tabasca.

  • 4

    Salát dáme na mísu, přelijeme ho smetanovou omáčkou, posypeme lístky kerblíku a podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu