Hrách s rýží a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 10.7 mg
 - Vláknina 12834.4 mg
 - Vitamín A 12834.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.
 - 
                                2
Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.
 - 
                                3
Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.
 - 
                                4
Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.
 - 
                                5
Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.
 - 
                                6
Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.