Zahuštěný hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Hrášek
  • 80 g Anglická slanina
  • 0.14 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 10 g Jíška instantní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 207.2 mg
  • Vláknina 5897.3 mg
  • Vitamín A 5897.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibulku a krátce orestujeme. Přidáme proužky slaniny, orestujeme ještě 1 minutu, zalijeme vodou, přidáme hrášek, přisypeme posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 20 minut doměkka. Nakonec zahustíme jíškou.

Komentáře k receptu