Indická polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1503 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 3.8 mg
 - Draslík 1074.4 mg
 - Vláknina 15552.7 mg
 - Vitamín A 15552.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
 - 
                                2
Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
 - 
                                3
Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
 - 
                                4
Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
 - 
                                5
Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.