Polévka indická bramborová s hráškem
Suroviny
- 225 g Brambory
 - 100 g Hrášek
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 9 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1126 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 4.4 mg
 - Draslík 715.4 mg
 - Vláknina 10904.8 mg
 - Vitamín A 10904.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejem rostlinný olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a brambory. Smažíme za občasného míchání 5 minut, přidáme mleté koření a smažíme minutu. Přidáme zeleninový vývar a nasekanou chilli papričku, směs uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut.
 - 
                                2
Přidáme hrášek, 5 minut povaříme. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Polévku nalijeme do misek, ozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme.