Telecí závitky s hráškem a vejcem
Suroviny
- 50 g Hrášek
 - 20 g Hrozinky
 - 20 g Ořechy lískové
 - 10 g Řeřicha
 - 20 g Solamyl
 - 400 g Rýže dušená
 - 600 g Telecí kýta
 - 20 g Mandle
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 40 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Saturejka
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 362.3 mg
 - Draslík 875.6 mg
 - Vláknina 8418.7 mg
 - Vitamín A 8418.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a pomažeme hořčicí. Poklademe kolečky cibule a položíme celá uvařená vejce. Plátky zabalíme do závitků, omotáme provázkem a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek, rozinky, nadrcené ořechy, mandle, posekanou řeřichu, petrželku a dusíme pomalu do změknutí asi 30 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme solamylem a dochutíme.
 - 
                                2
Podáváme s dušenou rýží.