Hrášková polévka z Francie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 375 g Salát hlávkový
  • 1 g Máta
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 1.5 kg Hrachové lusky
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1091 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 809.9 mg
  • Vláknina 23182.5 mg
  • Vitamín A 23182.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 226.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.

  • 2

    Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.

  • 3

    Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.

  • 4

    Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.

Komentáře k receptu