Krevety v křišťálovém županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hrášek
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 100 g Cibulka jarní
  • 60 g Paprika červená
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 g Zázvor
  • 10 ml Olej sezamový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.4 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1394 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 221.4 mg
  • Vláknina 5230 mg
  • Vitamín A 5230 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, očištěné krevety promícháme 1 minutu se lžičkou soli, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tento postup opakujeme 3x a při posledním krevety důkladně propláchneme studenou vodou. V míse rozmícháme lžíci škrobu s bílkem, krevety do marinády rozložíme a necháme 30 minut odležet. Ve woku rozpálíme olej a krevety 2 minuty necháme fritovat, vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme v teple.

  • 2

    V misce smícháme ústřicovou omáčku, zeleninový vývar, rýžové víno, zbytek škrobu a sezamový olej.

  • 3

    Olej z woku odlijeme a ponecháme asi jen 2 lžíce, přidáme prolisovaný česnek a zázvor a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme asi 2 minuty, zalijeme omáčkou a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme krevety a podáváme.

Komentáře k receptu