Telecí filé Dartois
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 159 mg
 - Draslík 1333.4 mg
 - Vláknina 13100 mg
 - Vitamín A 13100 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
 - 
                                2
Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
 - 
                                3
Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
 - 
                                4
Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.