Sójové plátky na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 80 g Sójové plátky
  • 50 g Pórek
  • 30 g Mouka rýžová
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1218.3 mg
  • Vláknina 6163.4 mg
  • Vitamín A 6163.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky sójového masa uvaříme ve slané vodě a připravíme si marinádu.

  • 2

    Do olivového oleje přilijeme sójovou omáčku a přisypeme sušenou šalvěj a oregano. Vložíme maso a marinujeme několik hodin, nejlépe přes noc.

  • 3

    Na pánev nalijeme olivový olej, rozpálíme a zpěníme pokrájenou cibuli. Plátky pokládáme na cibuli vedle sebe a orestujeme po obou stranách. Přidáme sušenou kořenovou zeleninu, kurkumu a špetku strouhaného muškátového oříšku. Podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut.

  • 4

    Vyjmeme plátky a šťávu rozmixujeme. Vmícháme lžíci hořčice, zahustíme rýžovou moukou, vložíme zpět plátky a ještě krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí. Na talíři dozdobíme kolečky pórku.

Komentáře k receptu