Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Sýr sójový - Tofu
  • 300 g Nudle rýžové
  • 20 g Zázvor celý
  • 400 g Vývar asijský
  • 2 ks Citrony
  • 8 ks Šalotka
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1047.2 mg
  • Vláknina 11101.2 mg
  • Vitamín A 11101.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.

  • 2

    Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.

  • 4

    Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.

Komentáře k receptu