Čínské karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Cibule
  • 400 g Sójové boby vařené
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 250 g Salát ledový
  • 90 g Sýr Tofu - uzený
  • 3 g Oregano sušené
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Rajčatová šťáva
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 0.67 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 43.6 mg
  • Draslík 589.2 mg
  • Vláknina 12122 mg
  • Vitamín A 12122 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme sójové boby. Dáme je do mísy, přidáme rajskou šťávu, strouhané tofu, nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, sezamová

  • 2

    semena, petrželku, zeleninovou kostku, oregano, sůl a pepř podle chuti. Směs necháme 30 minut chladit.

  • 3

    Ze směsi vytvarujeme 6 karbanátků. Každý karbanátek obalíme v mouce po obou stranách.

  • 4

    Rozehřejeme olej, dáme karbanátky a smažíme po každé straně 1-2 minuty dohněda.

  • 5

    Karbanátky přendáme na zapékací mísu a pečeme je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou propečené.

  • 6

    Připravíme salátovou zálivku: spojíme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Přidáme nakrájený salát a cibuli. Karbanátky podáváme se salátem.

Komentáře k receptu